top of page

Tinder for doggies

Een voordeel van thuiswerken is dat je ongestoord werkvermijdend gedrag kunt tentoonspreiden. Zo heb ik alle challenges op Facebook geaccepteerd, check ik drie maal per uur Twitter en Insta en volg ik de roddels op de voet. Dat genoegen wordt alleen maar overtroffen door mijn nieuwste hobby, checken of er nog nieuwe potentiële huisgenoten worden aangeboden in het asiel.


Aangezien er vanwege de coronacrisis live bezoek niet meer mogelijk is, moet ik me tevreden stellen met de website van de Dierenbescherming voor het aanbod aan dieren die wachten op een nieuw baasje. Aan de aanschaf van een hond staan nog wat bezwaren en hobbels in de weg, maar niets weerhoudt me om me ondertussen te verlustigen aan de foto’s van de hondjes.


Alleen nog grote en imponerende honden Tenminste, dat is het streven van het dagelijkse kettingklikrondje. Ik ben allang niet meer de enige die overweegt om een hond uit het asiel op te halen, want de laatste tijd zijn alle lieve pluizebollen, robbedoezen en gezelligerds opgehaald. Wat er nu nog in asiel zit zijn de imponerend grote en stevige honden, waaraan je streng leiding moet geven. Lees maar even mee: Bij de foto van een vervaarlijk uitziende American Bully: "Toen ik in het asiel kwam had ik heel weinig vertrouwen in mensen. …. Mocht je op zoek zijn naar een hond met een klein rugzakje ... …." Of deze: "Ik ben Tara, een Stafford dame van 2 jaar. Buiten negeer ik andere honden als ze op afstand blijven. Ik kom liever niet met ze in contact. Het is dan ook van belang dat mijn baas het niet erg vindt om mij altijd aan de riem te houden."


Ik hou het nog even bij kijken

En wat je van: "Timmie is een herderachtige kruising, Wij willen zijn defensieve gedrag/houding ombuigen door hem positieve associaties mee te geven bij het zien van vreemde mensen, maar er is nog een hoop werk te doen om dit gedrag te reduceren. Het is dus belangrijk dat de nieuwe eigenaar een gezonde dosis verstand van hondengedrag bezit om hieraan verder te werken." Niets mis met eerlijkheid, maar niemand zit er op te wachten om een probleemgeval in huis te halen. Dus ik hou het nog maar bij kijken, in afwachting van betere tijden na corona. Ook beter voor mijn zelfdiscipline bij het thuiswerken.

Σχόλια


bottom of page