top of page

Koester jouw buurtbiebje

Tientallen, zo niet honderden boeken zijn er door mijn handen gegaan zeker tijdens de coronapandemie. Mijn liefde voor de minibiebjes, de boekenkastjes op straat voor boeken die een tweede leven verdienen, was bijkans onbegrensd.


Oude liefdes herontdekt Ik herlas oude liefdes, hoi Elsschot! Zag dat reisgidsen een restant zijn van de tijd zonder internet en mobiele telefoons. Sommige schrijvers vielen bij herlezing door de mand, ik noem geen namen, maar het waren mannen uit de vorige eeuw die met een stelligheid en aplomb de wereld verklaarden in kloeke romans. Bij anderen raakte ik in verheugd door de vondst van een eerste druk of hun debuutroman. Mathijs Deen, ik kijk nu naar jou. Jouw debuut ‘onverrichter zake’ staat naast je boek het ‘het lichtschip’ te shinen.


Koester het straatbiebje in je buurt Hoe zit dat voor jou? Ken jij een straatbiebje bij je in de buurt? Kijk eens of er iets voor je bijzit, doneer jouw gelezen boeken en als het kan – maak een praatje met de biebeigenaar. Hij of zij is een enorm betrokken boekenliefhebber die alle boeken – ook jouw donatie- een tweede leven gunt. Nog een tip: volg de Haarlemse Elly Stroo Cloeck, zij beheert een facebookpagina over de Haarlemse minibiebs. Altijd leuk om jouw boek te volgen, je minibiebje aan te melden en vooral met elkaar ervaringen uit te wisselen. Leve de duurzame boekenruil!


Comments


bottom of page